Koirat  |  Esittely  |  Kasvatit  |  Pentuja   |  Pentueet  | Uutiset  |   Galleria  | Yhteystiedot  |  Etusivu

 

   
     

Muistan ikuisesti sen juhannusaaton, kun saimme pienen ja niin kovasti odotetun kultaisen noutajanpennun kotiin. Pienillä tassuillaan Venla valloitti kotimme ja kietoi koko perheen karvaisen häntänsä ympärille. Osoittautui aika pian, että pieni noutajatyttö oli tulta ja tappuraa ja varsin haastava tapaus ensimmäiseksi koiraksi. Johtajuudesta taisteltiin ja näin jälkikäteen ajateltuna hieman arveluttavin menetelmin ja vinkein, joita kokeneilta koiraihmisiltä saimme. Puolin ja toisin opittiin kuitenkin paljon ja Venlasta kasvoi mitä ihanin koiraneiti. Venla oli todella viisas, se oppi kaiken hetkessä ja sillä oli kyky hurmata sellaisetkin ihmiset, jotka eivät olleet koiraihmisiä.

Venla oli iloinen ja toiminnanhaluinen koira, intoa löytyi etenkin sellaiseen tekemiseen, joka oli Venlan omasta mielestä kivaa. Omaa tahtoa ei puuttunut, Venla tiesi mitä tahtoi, nuorena ja vielä vähän vanhempanakin kiellot tai kutsut kaikuivat kuuroille korville. Noutajien tapaan Venla oli erittäin perso ruoalle ja pöydiltä katosi kaikki syötäväksi kelpaava parempiin suihin. Unohtumaton on se mökkireissu, jossa Venla söi synttärikakun ja ruokaan tarkoitetut parsat. Uiminen oli erityisesti Venlan mieleen ja pieni pikinokkani ei voinut vastustaa kuraojia ja metsälenkkien jälkeen Venla oli koko koiralauman kuraisin; kurakoissa piti kylpeä pitkään ja hartaasti. Venla rakasti autoilua ja lähes kaikki uudenvuodenyöt vietin Venlan kanssa autoillen, jossa Venla tunsi olonsa turvalliseksi rakettien paukkeessa.

Vuoden 2004 lopussa sattunut jalkavamma seurauksineen varjosti Venlan elämää viimeisiin päiviin saakka, mutta ihmeen hyvin ja kauan Venla pärjäsi ja joka vuosi olimme onnellisia, että taas yksi vuosi on saatu yhteistä aikaa. Muutama vuosi sitten sairastettu raju suolistotulehdus meinasi jo koitua Venlan kohtaloksi, mutta siitä täpärästi selvittiin ja oltiin taas kiitollisia lisäajasta. Vatsaongelmiin Venlan elämä lopulta päättyikin. Syyskuun lopulla Venla alkoi oksentelemaan ja alussa tavalliseksi vatsataudiksi luultu sairaus osoittautui muuksi. Lääkkeistä huolimatta Venlan vointi ei mennyt paremmaksi ja yhtenä yönä Venla oli hyvin kivulias ja jouduimme lähtemään päivystyksen kautta Helsinkin pieneläinklinikalle. Päivän aikana tutkimuksissa selvisi Venlalla olevan vakava suoliston toimintahäiriö, vatsalaukku oli laajentunut ja ohutsuolet nesteentäytteisiä sekä laajentuneita. Ultraäänitutkimuksessa havaittiin pernassa muutos, joka oletettavasti oli kasvain, siihen kaikki muut oireet viittasivat. Eläinlääkäreiden ennuste oli huono ja jouduimme päästämään rakkaan ystävän tähdeksi taivaalle.

Venlalla oli suuri kultainen sydän ja se oli kuin elokuvien uskollinen koira, joka pitää perheenjäsenistään huolta viimeiseen asti. Kalifornian koirarannoilla Venla piti huolta meidän paikasta ja puolusti tarkasti Samuelia vierailta koirilta. Venla rakasti lapsia ja Samuelin kasvaessa vanhemmaksi kaverukset harrastivat metsälenkeillä yhteisiä piiloleikkejä. Samuel myös koulutti Venlaa ja Venla tietysti teki kaiken mitä pyydettiin.

Suru on musertava ja ikävä rakasta Venlaa on suuri. En usko saavani ikinä yhtä viisasta ja kultaisen luonteen omaavaa koiraa. Paljon on yhdeksän yhteisen vuoden aikana nähty ja koettu, ihania muistoja on paljon ja ainoa asia joka lohduttaa, on se, että Venlan on nyt hyvä olla. Olen onnellinen, että Venla pääsi vielä Suomeen nauttimaan metsälenkeistä ja sai viettää viimeiset viikot omassa kodissaan.

Kiitos rakas uskollinen Venla yhteisistä vuosista, olemme kiitollisia, että saimme omistaa kaltaisesi hienon ystävän!

Ikävöiden,
Monica, Jussi ja Samuel

Copyright: Jasmiina Angervuo
Venla 5 vuotta

Flowerpot of Woodhill
"Venla" 

3.5.2001-30.9.2010
Kasvattaja: Kirsti Bremer
Lonkat: C/C
Kyynärät: K1/K1
Silmät: Ok (28.10.2002)

Tulokset:
SKL:n luonnetesti: 155 -laukausaltis  


Sukutaulu:
Of Woodhill Teleprinter
Of Woodhill Keyboard FIN KVA Snöbådans Buster

Of Woodhill Candle Light

Of Woodhill Hennia FIN MVA Of Woodhill Valet
Of Woodhill Philistia
Of Woodhill Woodwind
Of Woodhill Powerboat FIN MVA Of Woodhill Valet
Of Woodhill Diadem
Of Woodhill Silver Plate Of Woodhill Keyboard
Beeangee Dolly Mixture

 


Venla HUntington Beachilla 2009


Venla ja Samuel


Venla Long Beachilla mielipuuhassaan uimassa


Venla kesällä 2002